Cursuri de dezvoltare personala copii

"Oriunde te indrepti, indiferent de vreme, adu cu tine intotdeauna stralucirea propriului tau soare" - Anthony J. D'angelo

Workshop-uri de dezvoltare personala pentru copii cu varste cuprinse intre:

 • 7-9ani,
 • 10-12 ani,
 • 12-14 ani

Ce obtine copilul tau participand la aceste intalniri?

 • Invata sa comunice eficient cu colegii,parintii,bunicii,prietenii
 • Invata se depaseasca frici,temeri,esecuri
 • Descopera si intelege mai bine propriile emotii gestionand diverse situatii
 • Dezvoltarea creativitatii(desen,modelaj,picture,dans)
 • Dezvolta gandirea
 • Invata sa lege prietenii- apreciaza valoarea prieteniei
 • Isi dezvolta abilitatea de a-i asculta activ pe cei din jur

Teme worksop:

 1. Cine sunt eu,cum actionez eu.

Obiectiv: Sa invete ca modul in care cineva se comporta nu determina    valoarea de sine.

 1. Dovezi de prietenie.

Obiectiv: Sa identifice caracteristicile relatiilor de prietenie. 

 1. P de la perfect.

Obiectiv:Sa invete ca este normal sa faca greseli.

 1. A fi timid.

Obiectiv:Adesea copiii se simt timizi atunci cand trebuie sa realizeze diferite activitati in fata altora.Aceasta interventie le ofera cateva sugestii despre cum sa-si depaseasca timiditatea,utilizand o poveste care ilustreaza diverse probleme relationate cu timiditatea.  5. Actionezi acum, platesti mai tarziu. Obiectiv : Este important sa fie ajutati copiii sa inteleaga legatura dintre modul in care actioneaza si consecintele acestor actiuni. 

 1. Ce este si ce nu este furia.

Obiectiv: Furia este o emotie foarte puternica pe care multi copii nu sunt in stare sa o controleze.Aceasta interventie ii ajuta sa exploreze cateva din miturile despre furie. 7.  Pune-te in pantofii lor.  Obiectiv: Copiii sunt ajutati sa-si schimbe comportamentul agresiv,privind lucrurile dintr-o alta perspective.  8. Pot, nu pot! Obiectiv: Copiii invata sa se accepte pe ei ca si indivizi cu calitati si defecte.  Mult sau putin? Obiectiv: Sa invete sa faca diferenta intre intensitatea emotiilor.                  Sa invete faptul ca nu toata lumea simte la fel in legatura cu aceiasi                  situatie.

 1. Repararea emotiilor noastre.

  Obiectiv:Sa invete modalitati pozitive de a face fata emotiilor neplacute. In cursul normal al maturizarii,copiii traiesc emotii diverse,atat pozitive cat si negative.In zilele noastre tot mai multi copii sunt expusi situatiilor familiale problematice sau altor situatii care starnesc emotii negative.Este foarte important sa ii ajutam pe copii sa invete modaliatati de a face fata acestor emotii negative astfel incat sa nu devina coplesiti sau descurajati de ele. Grupul este alcatuit din maxim 10 participanti. Intalnirile sunt in numar de 10 sedinte, o sedinta pe saptamana. (2 ore )

Pentru detalii si programari va rugam sa ne contactati – Clinica Alegria.ro